ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

ПОВОДОМ „СВЕТСКОГ ДАНА БЕЗ АУТОМОБИЛА“

Поводом „Светског дана без аутомобила Друштво љубитеља природе „Фалко“ и чувари природе ОШ Кокаи Имре организују бициклистичку туру до парка природе Јегричка у суботу 23. септембра 2017. године. Полазак је у 9 сати из малог парка у центру Темерина, одакле ће колона кренути главном Новосадском улицом уз пратњу полиције све до Информативног центра на обали Јегричке. На простору Инфо-центра предвиђен је одмор у природи и кратко предавање на тему бициклизма.

Позивамо све заинтересоване суграђане да се прикључе акцији, да провере исправност бицикла и кочница. Понети са собом воду за пиће, неко освежење и прикладно се обући за акцију (препоручујемо и заштитне прслуке). Организатори очекују породице, школске групе, омладину, пензионере као и сваког ко се сматра спремним за лагану вожњу бициклом у укупној дужини од око 14 km.

Обележавањем овог дана истиче се важност заштите природе као и предности бициклизма, али да се скрене пажња на недостатак бициклистичких стаза, на безбедност бициклиста у саобраћају, на загађење од саобраћаја. Најлепше од свега је ипак корисно проведено време, физичко активирање и боравак у природи.


Програм акције:
8:45 Окупљање у центру Темерина (код паркића)
9:00
Полазак Новосадском улицом до Информативног центра
10:00
Одмор и предавање на тему бициклизма
11:30
Повратак
Прикључивање већих група (5+) молимо да пријавите 063-55
-63-10 (Атила Т.К.)
Акцију подржавају: Општина Темерин, Јавно предузеће Воде Војводине, Туристичка Организација Општине Темерин

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

PROSPEKTUS

brosura

TÉRKÉP

mapa

AJÁNDÉKBOLT

suvenirnica