ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН

ЛОВ И РИБОЛОВ

Лов

На територији општине постоји око 15.000  ха ловне површине, а ловиштем „Јегричка“ газдује ново ловачко удружење „Срндаћ”. Понуда ловне дивљачи се састоји од срнеће дивљачи, зечева, фазана, пољске јаребице и препелице. Ловни туризам је развијен, нарочито летњи лов на препелице, грлице и лов на срнећу дивљач. Треба напоменути да у Темерину и Бачком јарку постоје два трап стрелишта, а у Сиригу гатер за дивље свиње.

Риболов

Рибњак „Језеро”, Бачки Јарак

 

  • jezero baki jarak 1
  • jezero baki jarak 2
  • jezero baki jarak

Рибњак „Језеро” смештен је на уласку у општину Темерин из правца Новог Сада. Простире се на 2ха, док је водена површина 1,5 ха. У самом језеру има између 6 и 7 тона капиталне рибе (шаран, амур, штука, смуђ...). Рибњак је отворен у периоду од марта до новембра. Поред уживања у пецању које пружа језеро, ту је још и клуб удружења у ком се можете окрепити уз хладно пиће и љубазно особље.

www.facebook.com/Jezero Backi Jarak

Рибњак „Бушидо”, Темерин

  • bu1
  • bu2
  • bu3
  • bu4

Рибњак „Бушидо” смештен је у војвођанској питомини, на трећем колометру пута од изласка из Темерина у правцу Бечеја. Настао је 1998. године преграђивањем рукавца реке Јегричке, која се налази у непосредној близини. У нетакнутој трсци и шаши, у идеално чистој води шаран, амур, лињак, толстолобик и бела риба нашли су савршене услове за живот и природни мрест. Посебан ужитак за риболовце представља и чињеница да је од 1,5 ха површине рибњака две трећине под трском у води. Поред једнодневног, постоји и могућност организовања вишедневног боравка, као и могућност изнајмљивања чамца за вожњу реком Јегричком.

Контакт +381 (0)63 89 82 001

www.facebook.com/Ribnjak Busido

БРОШУРА

brosura

МАПА

mapa

СУВЕНИРНИЦА

suvenirnica

ПРЕЗЕНТАЦИЈА