Лов и риболов

Рибњак „Језеро”, Бачки Јарак

Удружење спортских риболоваца „Језеро“ основано је 1997. године. По својој природи језеро је вештачко и простире се правцем југоисток-северозапад. Први радови на ископу језера и порибљавање су завршени 1998. године. Професионални радови на уређењу језера су урађени 2001. године, а након завршних радова 2006. године језеро добија коначне димензије 300 m са 50 m. Дубина језера је од 1 до 2 m у просеку. Комплетан комплекс је смештен на 2 ha, док је водена површина 1.5 ha.
Пеца се само са једне обале језера која је маркирана са 17 места. Дозвољено је пецање на четири штапа са по једном удицом. Пецање из чамца је забрањено. Све информације о дозвољеним техникама риболова можете добити на број тел: 021/848-757. Језеро функционише по принципу „ухвати и пусти“ за примерке мање од 1 kg и веће од 3 kg. Конзумну рибу од 1-3 kg можете откупити по тржишним ценама.
Језеро је богато изузетно крупним примерцима риба, у самом језеру има између 6 и 7 тона капиталне шаранске рибе. Највише је заступљен шаран са 75%, затим амур 15%, штука 3%, смуђ 3%, остале врсте 4%. Риба је здрава и у изузетној кондицији, а сам показатељ тих чињеница је њена борбеност на штапу. Највећи упецан шаран је био тежак 25 kg, амур 26,5 kg, сом 16,8 kg. Хватани су и лепи примерци смуђа 7 kg, штуке 8 kg и бабушке 2,6 kg.
Комплекс је 2016. године обогаћен новим језером које ће служити за риболов осталим техникама риболова – меч, болоњез, вараличарење, лов грабљивица живим мамцем… Димензије новог језера су 160×40 m у просеку. У плану је да се на овом новом језеру организује школа риболова за децу, али и за одрасле.
На простору језера налази се и 8 дрвених кућица где можете наћи заштиту у случају кише. Већи део језера је покривен WiFi сигналом, а по потреби на сваком стубу можете користити електричну енергију. У летњим месецима су на располагању и тушеви, као и хладно пиће у клубу језера. Комплетно језеро је осветљено са рафлекторима што омогућава угоднији ноћни риболов. Уколико се одлучите за вишедневно пецање на располагању су Вам и кухиња у склопу клуба, као и мобилни роштиљ. Језеро се налази на ободу села Бачки Јарак, а ипак недалеко од самог центра насеља, тако да се брзо и лако можете снабдети потребним намирницама као и готовом храном која може бити достављена на језеро.
Места на језеру се могу разервисати 7 дана унапред. Рибњак ради од 00-24 h свих седам дана у недељи. Радно време важи за период од 1. марта до 31. новембра.
Тел: 021/848-757
www.facebook.com/Jezero Backi Jarak

Рибњак „Бушидо”, Темерин

Рибњак „Бушидо” смештен је у војвођанској питомини, на трећем колометру пута од изласка из Темерина у правцу Бечеја. Настао је 1998. године преграђивањем рукавца реке Јегричке, која се налази у непосредној близини. У нетакнутој трсци и шаши, у идеално чистој води шаран, амур, лињак, толстолобик и бела риба нашли су савршене услове за живот и природни мрест. Посебан ужитак за риболовце представља и чињеница да је од 1,5 ха површине рибњака две трећине под трском у води. Поред једнодневног, постоји и могућност организовања вишедневног боравка, као и могућност изнајмљивања чамца за вожњу реком Јегричком.
Контакт: +381 (0)63 89 82 001
https://www.facebook.com/ribnjak.busido

Рибњак Језеро Циглана Темерин

Језеро Циглана налази се на излазу из Темерина на Госпођиначком путу. Језеро је порибљено и посећују га како шаранџије, тако и љубитељи пецања грабљивица у јесењем и зимском периоду. Најатрактивније за пецање су шаран, амур, крупни примерци лињака, као и штука, смуђ и сом. На језеру се примењује правило „Ухвати и пусти“. Језеро има 18 позиција за пецање и свака поседује кадицу за прихват и сликање рибе.

Контакт особа: Томислав Маричић
Тел: +381 (0)62 187 85 25
Facebook: Jezero Ciglana Temerin

Лов

На територији општине постоји око 15.000  ha ловне површине. Ловни туризам је развијен, нарочито летњи лов на препелице,  лов на срнећу дивљач, фазана, гугутке. У Темерину и Бачком јарку постоје два трап стрелишта, а у Сиригу гатер за дивље свиње.
Ловачко друштво „Фазан“  из Темерина управља ловном површином од 8.200 хектара. Ловиште располаже стрелиштем за програме ловног стрељаштва, као и са два прихватилишта за фазане. Ловачки дом је адаптиран за активности које друштво спроводи и организује.
Информације: +381 (0)63 774 83 47; +381 (0)63 860 999 6
Е-mail: lutemerin@gmail.com