Међународни дан без аутомобила 2020

Туристичка организација и ове године организује акцију вожње бицикала поводом обележавања Светског дана без аутомобилског саобраћаја. Бициклисти ће се кретати главном Новосадском улицом од Бачког Јарка до Парка природе Јегричка, у укупној дужини од око 12 километара. Акција ће се одржати у недељу 20. септембра 2020, а колона креће из центра Бачког Јарка у 9 часова.
Овом акцијом Општина Темерин се укључује у реализацију Европске недеље мобилности и промоцију алтернативних видова саобраћаја у односу на моторизовани, који користи фосилна горива. Циљ је да се оваквим акцијама смањи коришћење путничких аутомобила и да се побољшају услови за јавни саобраћај, кретање пешака и бициклиста.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

9:00    Полазак бициклиста из центра Бачког Јарка Новосадском улицом
9:15 Бициклисти из Старог Ђурђева се прикључују колони
9:30 Скуп у центру Темерина код паркића
9:45 Полазак из центра Темерина
10:00 Наставак вожње бициклистичком стазом до Антеро салаша
10:30 Одмор на Антеро салашу
11:30 Повратак бициклистичком стазом

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

Сви се могу прикључити у колону са бициком (трициклом, итд.), а бицикл мора имати исправне кочнице. Воду за пиће понети са собом. Препоручујемо ношење заштитних прслука. Очекујемо породице, омладину, пензионере, сваког ко сматра себе способним за лагану вожњу бициклом.
Позивамо грађане да бар један дан у недељи изаберу пешачење или бицикл! Важно је да се учесници акције придржавају прописаних мера заштите, да носе заштитне маске и одржавају дистанцу.

Саобраћајна полиција ће обезбеђивати колону у току вожње главном Новосадском улицом.

Организатор акције: Туристичка Организација Општине Темерин

Акцију подржава: Општина Темерин

You may also like...