Туристичка тура „Јарачка рапсодија“ 11. априла

У сарадњи са „Explore Novi Sad“ представљамо Вам туристичку туру Јарачка Рапсодија. Кроз ову туру упознаћете се са историјом и културом Бачког Јарка, као и са најзанимљивијом туристичком понудом коју Бачки Јарак има.

Туристичка тура обухвата:

– Разгледање музеја Етно-парк „Брвнара” и дегустацију производа из Крајишког краја

– Дегустацију меда и ликера у оквиру Етно-парка (Удружење пчелара „Еко Пчелар”)

– посету немачкој кући и дегустацију вина (Винарија Јурић)

– Обилазак храма и центра Бачког Јарка

– Посету крафт пивари и дегустацију пива („Mr Smith Craft Brewery”)

– Посету радионици керамике и упознавање са процесом производње

ПОЧЕТАК ТУРЕ:

Туристичка тура почиње посетом Етно-парку „Брвнара”, који је јединствени музеј под отвореним небом у Војводини и сведочи о народном градитељству крајишких Срба – колониста који су населили Бачки Јарак након Другог светског рата. Налази се на улазу у Бачки Јарак (из правца Новог Сада). У оквиру Етно-парка „Брвнара”, Актив жена организује дегустацију производа из крајишког краја: савијаче, уштипака и пецива… У оквиру Етно-парка „Брвнара” своје производе од меда представиће удружење  пчелара „Еко Пчелар“,  а након тога креће се ка православној цркви Успења Пресвете Богородице у Бачком Јарку. После обиласка православне цркве шетња се наставља до швапске куће. У оквиру обиласка швапске куће газдинство Јурић из Бачког Јарка организоваће дегустацију вина и ликера. На крају туре следи посета крафт пивари где ће домаћин присутне провести кроз процес производње пива, уз неизоставну дегустацију неколико врста пива. Супруга власника пиваре бави се производњом керамике те ће она представити овај дивни занат.

Тура ће бити организована у недељу 11. априла од 11 часова (скуп је испред Етно-парка Брвнара, Адреса: Новосадска 34, Бачки Јарак). Уколико долазите аутобусом из правца Новог Сада, силазите на првој станици у Бачком Јарку где се непосредно и налази  Етно-парк „Брвнара“. Такође, за оне који долазе аутом испред објекта постоји велики паркинг где можете паркирати возило.

Трајање туристичке туре: 4 сата

Цена туристичке туре: 1000,00 динара

Начин пријаве:

Сви заинтересовани за туристичку туру могу се пријавити на број телефона 064 146 3669.

Пожурите, јер број места је ограничен! Добро дошли!

You may also like...