Успешно одржана манифестација „Просто к’о пасуљ“

Највећа манифестација у општини Темерин „Просто к’о пасуљ“ одржана је 4. јуnа на темеринском вашаришту. Организатори су више него задовољни, све је протекло у најбољем реду. Лепо време, предиван простор вашаришта и бројни садржаји током целог дана били су више него довољни да сви посетиоци понесу кући само најлепше утиске из Темерина. Манифестацију су отворили Марина Ињац, директорка ТОО Темерин, која је означила почетак кувања пасуља,  Александар Софић, Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Младен Зец председник општине Темерин и Драган Дакић, генерални директор компаније „Монтоп про“, једне од златних спонзора манифестације „Просто к’о пасуљ“.

За забавни део програма у преподневним часовима припремљен је културно уметнички програм који се састојао од наступа: Јоване и Петре Јовчић која су извеле песму „Cheap thrills“ и „Couting stars“, КУД-а „Сирмаи Карољ“ из Темерина, са „Играма из Шомођа“, Харман Едина , победница „Тини фестивала“ у млађој категорији са песмом Умрећу ако ме пољубиш, КУД „Вук Караџић“ Темерин са „Играма Београдске Посавине“,  КУД –а „Младен Стојановић“, Плесне групе „Маестро“ , КУД-а „Бранко Радичевић“ Сириг са „Играма из Шумадије“ и Ереш Харнијета која је била добитница специјалне награде у омладинској категорији на „Тини фестивалу“ са нумером „Да те глава никад не заболи. . Велику захвалност за организацију овог дела манифестације дугујемо Радмили Црногорац.

Игре су биле права разбибрига за посетиоце док се пасуљ крчкао у котлићима. Промотивно лице манифестације Горан Подлипец-Липец водио је ове несвакидашње игре на својствен начин. Најпопуларнија игра је навлачење конопца у којој је снаге одмерило 8 мушких и 4 женске екипе. Прво место код мушкараца заузела је екипа Нећу да ти кажем ћелави. Сад већ дугогодишњи шампиони у овој игри. Спонзори су Андреја доо Темерин, ДИ Петрол из Жабља,  ТОО Темерин, а награда је три  пуњача за акумулатор, једна соларна светиљка, један ваучер за гориво од 5000,00 динара и пет улазница за по 10 купања на темеринском базену. Код жена прво место заузела је екипа Оne team. Награде – пет улазница за представу по избору, је спонзорисало  Позориште младих Нови Сад и две породичне пице које је донирала пицерија Bocelli. Најатрактивнија је свакако игра бацање старог акумулатора с рамена. Прво место припало је Немањи Жакули. Спонзор награде је Хотел Тиски цвет Нови Бечеј, а награда је викенд за две особе у овом хотелу.  Највеселија игра пијани пенал припремљена је за најспретније. У овој игри победио је Играчев Живан и добио награду кардан који је донирао ФКЛ ДОО и један ваучер од 2000,00 дин Гарни хотела „Тепић“.  ИКС ОКС из трка, игра коју смо увели прошле године , заинтересовала је наше учеснике и овај пут, а победник је екипа Ди петрол из Жабља. Освојили су награду Туристичка тура Тајне петроварадинске тврђаве  дародавца EXPLOREtravel, као и три улазнице за темерински базен од по 10 купања, које је обезбедила ТОО Темерин.

Програм за децу на овогодишњој манифестацији је био богат. У преподневним часовима Школа фудбала One team организовала је турнир за децу, док у каснијем делу програма наступала аниматорка Славица са својим тимом. Деца су уживали у играма са балонима, у лавиринту, у игри са кловном итд.  Слатке пакете као награду за сву децу која су учествовала у овим играма обезбедила је Туристичка организација општине Темерин. У касним поподневним часовима организован је и „Монтоп полигон спретности“ који је припремила Санела Вајагић, наша шампионка у каратеу уз подршку нашег спонзора „Монтоп про“.

Велики хуманитарни ручак  одржан је у 12 часова, када је почела подела 3.000 порција пасуља. Два дана трајала је припрема овог ручка, а Туристичка организација општине Темерин се посебно захваљује спонзорима овог ручка ROSS COMMERCE из Темерина,  НС СЕМЕ, Natural Planet Жабаљ и СТР „Грозд“ из Темерина, Зорић ДОО, BIOMES FOOD делу корпорације Јовановић commerce,  који су обезбедили све намирнице. Кутије за прикупљање помоћи биле су постављене код хуманитарног ручка и код бине, где су сви посетиоци несебично остављали помоћ. Такође, сав приход од игара предат је за ову хуманитарну акцију. Укупно је прикупљено 81.440,00 динара, а помоћ је намењена за лечење наше младе суграђанке која се бори са тешком болешћу.

Ове године нам смо имали укупно 145 екипа које су кувале пасуљ. Такмичење није најважнији мотив учешћа на манифестацији, чему сведочи и податак да је од укупно 145 екипе њих 85 предало узорак на оцењивање. Поклон пакете за екипе обезбедили су: Туристичка организација општине Темерин  и Алева, наш спонзор већ дуги низ година. За одабир најбољег пасуља побринуо се стручни жири у следећем саставу: Јанко Пинћер, дугогодишњи члан жирија на бројним кулинарским манифестацијама, Никола Савић, професионални кувари: Теодор Јовановић и Мирко Пантелић, као и Катица Вујановић, Бака Кајина кухиња,фуд блогер.

Прво место освојила је екипа ФКЛ монтажа из Темерина,који су после неколико година поново освојили прву награду, а наградила их је Керамика Јовановић са ваучером за куповину у износу од 50.000 динара, Pericolo са вечером за целу екипу, Di petrol са ваучером за сипање горива од 5000 динара и Путоказ 021,  са путовањем за две особе у Мађарску – Лепоте Мађарске и ТОО Темерин са 8 улазница од 10 купања за базен у Темерину.  Друго место освојила је екипа Андреја ДОО из Темерина, а награду су обезбедиле ТОО Темерин – излет за екипу у Темишвар, соларни панел, ваучер ДИ петрол за сипање горива у вредности од 5000 динара и пакет вина Крафт винарије Кабач.   Треће пласирана екипа Кум и ја из Темерина освојила је једнодневни излет у Кући за одмор „Оаза“ на Бисерном острву, 2 породичне пице у пицерији Bocelli и  ваучер od 5000,00 динара за точење горива ДИ петрол.

 Утешна награда за највеселију екипу у виду Крстарења Дунавом , чији је дародавац Explore travel,  отишла је у руке екипе FEROCOOP; у категорији за најлепше уређено такмичарско место победила је екипа Бaњони021 и освојила награду излет за 8 вожња катамараном „Чигра“ по Јегричкој. Екипа која је осмислила најзанимљивији назив Кербери чувају Павловићеву маст од дрвених бандита награђена је крстарењем по Старом Бегеју у Зрењанину, чији је дародавац Туристичка организација града Зрењанина.  Награда изненађења – за најмлађег кувара отишла је у руке екипе Равногорски пасуљ ,чији је један од кувара био деветогодишњи Милан Дрезгић, а награду 8 улазница за купање, обезбедио је наш дугогодишњи дародавац  Aquapark PetrolandЈош једна награда изненађења за најстаријег кувара отишла је екипи „Ђедови“ из Темерина, чији кувар Милован Јовановић има 74 годинеНаграду је обезбедио Културни центар општине Темерин, 8 улазница за биоскоп у Темерину. Утешну награду добила је и екипа „Ранч код Циге“  из Бачке Паланке, као највернија екипа, јер учествује на свакој манифестацији од почетка. Награда су улазнице за биоскоп, а дародавац је Културни центар општине Темерин.

Током дана за добру атмосферу побринули су се DJ Гиза, који је загревао наше такмичаре од 9 ујутру, Тамбурашки оркестар Бисери из Темерина са два сета, као и бенд Банда Дрвена који су направили одличну атмосферу, увод пред вечерње концерте. Овогодишња манифестација је била богатија за два вечерња концерта, први групе „Кербер“ који је одржан од 20часа, а други Милице Павловић од 22 часа. Концерти су били изузетно посећени, а процењујемо да је било више хиљада људи. Након завршетка концерта око поноћи организован је и ватромет, као поклон Општине Темерин.

Одржана је и Улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, ове године одржана унутар вашаришта на бетонском платоу. Окупила је 22 излагача са разноврсном понудом домаче хране и рукотворина.

Директорка Туристичке организације општине Темерин, Марина Ињац, посебно се захвалила локалним компанијама и привредницима који су препознали значај ове манифестације и помогли је финансијски и на сваки други начин. Посебну захвалност упутила је  покровитељима манифестације Општини Темерин и Покрајинском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, као и златним спонзорима: „Монтоп про“ из Новог Сада, ДТД Холдинг из Бачког Јарка, Керамика Јовановић из Зрењанина, Pionir International DOO – MerkurXTips из Новог Сада, ,  и ROSS Commerce  из Темерина који су манифестацији „Просто к’о пасуљ” дали своју несебичну подршку.

Организатор манифестације Туристичка организација општине Темерин посебно се захваљује на изузетно лепој и успешној сарадњи: свим пријатељима манифестације АД ФКЛ, Андреја ДОО, НС Семе Институт за ратарство и повртарство, TIM-COP Темерин, „Бањони021“ Темерин,  BIOMES FOOD део групације Јовановић commerce, Пољомонт Бачки Јарак, Петефи, Дрвара „Ђукић“, Туристичка организација града Зрењанина, Pericolo Бачки Јарак, Пицерија Bocelli Темерин Летић ДОО, Путоказ 021 Нови Сад, ДИ Петрол Жабаљ, Позориште младих Нови Сад, Кућа за одмор „Оаза“ Чуруг, Алева Нови Кнежевац,  Хотелу Тиски Цвет из Новог Бечеја, Гарни хотелу Стари Рубин из Темерина, Зорић ДОО, Књаз Милош Натура ДОО, Aqua Park Petroland из Бачког Петровца, Natural Planet из Жабља, Удружење жена „Ђурђевак“ Темерин , Крафт винарија Кабач, Александрија градња – аутоперионица Чилаг, пицерији Танго из Темерина, , Расаднику Савановић, агенцији Explore Travel Novi Sad, СТР „Грозд“ из Темерина, Културном центру „Лукијан Мушицки“, Бруни Скелеџији и његовом тиму за припрему хуманитарног ручка; водитељима програма – Александру Зецу и  Чили Адам; организаторки културно-уметничког програма Радмили Црногорац; промотивном лицу манифестације – Горану Подлипецу – Липецу; стручном жирију, судији игара Мирјани Радић и њеном помоћном судији, школи фудбала „One team“, СУБ „TAO-S“ и Санели Вајагић, сјајним аниматорима за децу на челу са Славицом, свим учесницима програма на бини, нашим дивним извођачима, као и свим екипама на поверењу и традицији коју заједно одржавамо у Темерину. Видимо се следеће године!

Фото: Андреј Филиповић

You may also like...