ПРИЂИ – ОБИЂИ бесплатне пешачке туре у оквиру Дана Европске баштине 2022.

Настављамо традицију обележавања Дана европске баштине у Темерину. За ову годину смо у складу са темом „Одрживо наслеђе“ припремили бесплатне пешачке туре по Темерину. На овој тури обићићемо уз пратњу домаћина: Дворац Сечен и Стари парк, Завичајну кућу Тајхаз, Легат Злате Марков и Кароља Барањија и католичку цркву Свете Розалије.

Заједничка тема, у контексту климатских промена, разноликог културног наслеђа Европе и циљева одрживог развоја УН до 2030. године, усмерена је како на људе, тако и на места; континуитет и учење из традиције; еколошки прихватљиве мере које организатори програма, као и посетиоци могу да предузму; начин на који изграђено и природно наслеђе може допринети одрживој будућности.

Овогодишња тема треба да подстакне да велики број здања отвори своја врата како би се истражила њихова улога у одрживој будућности. Историјска здања ће показати свој утицај на очување локалних идентитета, као и на који начин се могу обновити и пренаменити угрожени локалитети коришћењем традиционалних техника, вештина и материјала у склопу друштвено и еколошки одрживог урбаног развоја.

Бесплатне пешачке туре биће организоване 10. октобра у два термина – од 10 и 13 часова.

ПРИЈАВА ЈЕ ОБАВЕЗНА У СУВЕНИРНИЦИ ТОО ТЕМЕРИН (Петефи Шандора 19) ИЛИ НА БРОЈ ТЕЛЕФОНА 021/844-655!!

You may also like...