ПРОСТО КО ПАСУЉ 8. ЈУНА НА ТЕМЕРИНСКОМ ВАШАРИШТУ

Увелико су почеле припреме за највеће такмичење у кувању пасуља – манифестацију „Просто ко пасуљ“, која ће се ове године одржати 8. јуна у Темерину! Надамо се великом броју такмичарских екипа и посетилаца, који ће имати прилику да се тај дан забаве, друже и просто уживају у доброј атмосфери на најлепшем темеринском вашаришту!

Своју екипу можете пријавити радним данима од 8 до 15 часова у канцеларији ТОО Темерин, Новосадска 352, или путем мејла temturorg@gmail.com. Свака екипа добија пављон шатор 3x3m, сто и две клупе за 8 особа, дрва за потпалу и поклон пакет. Котизација за пријаву екипе је и ове године 5.000 динара.
Све информације можете добити позивом на број 021/844-655, путем мејла temturorg@gmail.com или преко наших друштвених мрежа.
Facebook: Turistička organizacija opštine Temerin
Instagram: @visittemerin

Преко 150 екипа и ове године надметаће се у племенитој вештини кувања пасуља на отвореној ватри, а најбоље куваре очекују вредне новчане и робне награде! Пасуљ се кува од 11 до 14 часова, а након тога следи предаја узорака на оцењивање. Узорци се предају искључиво у чинијама које обезбеђује организатор. Чиније се налазе у поклон пакету које свака екипа преузима по доласку на манифестацију у јутарњим часовима на инфо-пулту на улазу у вашариште. Чинија не сме да се обележава ни на који начин, а пасуљ се предаје искључиво према правилима које ће свака екипа добити. Узорци се примају у шатору поред бине, где се сваки узорак шифрира и поставља за оцењивање. Стручни жири тек тада почиње свој нимало лак посао, да од преко 100 узорака изабере баш оне најбоље! Жири ће се и у току кувања пасуља обратити неколико пута и на бини објаснити поступак оцењивања и на шта такмичари посебно да обрате пажњу! Проглашење победника је у 15.30 часова!

Програмска шема манифестације није се мењала, тако да и ове године припремамо концерт за децу, тамбураше, вечерње концерте, највеселије темеринске игре са Гораном Подлипецом Липецом, аниматори за децу…

Све посетиоце који не кувају пасуљ позивамо на велики хуманитарни ручак од 3.000 порција пасуља. Подела овог пасуља почиње у 12 часова! Посетиоци добијају чинију и прибор за јело, као и хлеб. Поред овог великог казана налази се кутија за прилоге, а сви који дођу на ручак могу да оставе добровољни прилог. Прикупљени новац усмерава се у хуманитарне сврхе, односно онима којима је најпотребније у договору са Центром за социјални рад општине Темерин.

Забележите себи датум и не пропустите најбоље дружење 8. јуна на манифестацији „Просто ко пасуљ“! Очекујемо вас!

You may also like...