Верски објекти

ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У БАЧКОМ ЈАРКУ
Православна црква Успења Пресвете Богородице у Бачком Јарку, започета је са градњом 1998. године, а завршена и званично отворена 2002. године. Захваљујући многобројним донаторима, ктиторима, приложницима, верницима, предузећима, приватним предузетницима, локалној самоуправи и Месној заједници Бачки Јарак за релативно кратко време завршени су најкомпликованији радови око цркве, изградња звоника и куповина звона. Висина цркве је 35 метара, дужина 25, а ширина 10 метара.  Висина звоника је 30 метара и налази се са леве стране цркве. Црквена слава је Успење Пресвете Богородице – Велика Госпојина и обележава се 28. августа.

ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У СТАРОМ ЂУРЂЕВУ
Православна црква Светог Георгија саграђена је 1994. године на црквеном земљишту које је дато Цркви још за време Краљевине Југославије. Захваљујући донаторима и приложницима изграђен је парохијски дом и набављена је сва потребна опрема за одржавање богослужења. У овој цркви се венча око седамдесет парова годишње. Црквена слава је Ђурђевдан и обележава се 6. маја.

ЖУПНА ЦРКВА СВЕТЕ РОЗАЛИЈЕ У ТЕМЕРИНУ
Овај верски објекат подигнут је пре два века средствима верника и велепоседника Шандора Сечења. Озбиљнији санацијски радови предузети су 1871. године. Рестауриране су постојеће слике и олтар, а цела црква је обновљена у барокном и рококо стилу. Нова звона на цркви набављена су 1925. године, а 1957. уместо старог подигнут је нови црквени торањ на који је постављен позлаћени крст. У цркви се годишње венча око педесет парова, мисе се одржавају недељом и веома су посећене. 4. септембар је дан Католичке жупаније Свете Розалије, када се одржава света миса, а већ традиционално се тог викенда на темеринском вашаришту организује кирбај.
У делу Темерина, званом Телеп 1991. године је почето са изградњом ВИКАРИЈЕ ЛУРДСКЕ ГОСПЕ. Освештана је 2000. године и налази се на главној улици у Темерину, на путу ка Бечеју, а њена градња још није завршена у потпуности.

ХРАМ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ЧУДОТВОРЦА У СИРИГУ
Православна црква Светог Василија Острошког утемељена је 12. маја 1992. године. Цркву је пројектовао дипл. инг. грађевине Бранислав Косовић из Бачке Тополе. Целокупна активност око припреме и изградње храма одвија се под руководством Црквеног општинског одбора Српске православне цркве у Сиригу. Освештење цркве су обавили епископ бачки др Иринеј Буловић и епископ барањски Лукијан. Данас је Црквена општина Сириг у саставу Бачке парохије, као самостална парохија Сириг.