VALLÁSI ÉPÜLETEK

MÁRIA ELSZENDEREDÉSE (USPENJA PRESVETE BOGORODICE) PRAVOSZLÁV TEMPLOM JÁREKEN
A Mária elszenderedése pravoszláv templomot 1998-ban kezdték el megépíteni Járeken, amelyet 2002-ben fejeztek be és nyitottak meg hivatalosan. Számos adományozónak, alapítónak, közreműködőnek, hívőnek, cégnek, magánvállalkozónak, a helyi önkormányzatnak és Járek helyi közösségének köszönhetően a templom körüli legbonyolultabb munkálatokat, a harangtorony építését és a harangok megvásárlását viszonylag rövid idő alatt sikerült megvalósítani. A templom 35 méter magas, 25 méter hosszú és 10 méter széles. A harangtorony 30 méter magas, és a templom bal oldalán található. Mária elszenderülése – Nagyboldogasszony ünnepét és a templombúcsút augusztus 28-án ünneplik.

SZENT GYÖRGY (SVETI GEORGIJE) PRAVOSZLÁV TEMPLOM STARI ĐURĐEVÓBAN
A Szent György pravoszláv templom 1994-ben épült a Jugoszláv Királyság idején kapott egyházi földeken. Az adományozóknak és a közreműködőknek köszönhetően felépült a plébániaotthon, és beszerezték a szolgálat megtartásához szükséges összes felszerelést. Évente körülbelül hetven pár házasodik meg ebben a templomban. A templombúcsú Szent György napja, és május 6-án ünneplik.

SZENT ROZÁLIA PLÉBÁNIATEMPLOM TEMERINBEN
Ezt a vallási épületet két évszázaddal ezelőtt emelték Szécsen Sándor hívő és földbirtokos pénzéből. Komolyabb rehabilitációs munkálatokra 1871-ben került sor. A meglévő festményeket és az oltárt restaurálták, az egész templomot barokk és rokokó stílusban újították fel. A templom új harangjait 1925-ben vásárolták meg, 1957-ben a régi helyett új templomtornyot emeltek, amelyen aranyozott keresztet helyeztek el. Körülbelül ötven pár házasodik meg a templomban évente, vasárnap miséket tartanak, melyek jól látogatottak. Szeptember 4-e a Szent Rozália katolikus egyházmegye napja, amikor szentmisét tartanak, és hagyományosan azon a hétvégén búcsút szerveznek a temerini vásártéren.
Temerin Telep nevű részében 1991-ben kezdték meg a LOURDES-I BOLDOGASSZONY-TEMPLOM építését. 2000-ben szentelték fel, Temerin főutcáján, az Óbecse felé vezető úton található, építése még nem fejeződött be teljesen.

VASILIJA OSTROŠKOG ČUDOTVORCA TEMPLOM SZŐREGEN
Vasilija Ostroškog Čudotvorca templomát 1992. május 12-én alapították. A templomot Branislav Kosović építészmérnök tervezte Topolyáról. A templom előkészítésével és felépítésével kapcsolatos teljes tevékenység a szőregi szerb pravoszláv egyház egyházi önkormányzati testületének vezetésével zajlik. A templomot Bácska püspöke, dr. Irinej Bulović és Baranja püspöke, Lukijan Vladulov szentelte fel. A szőregi egyházi önkormányzat ma a bácskai püspökség része mint önálló szőregi plébánia.