MÉHÉSZGAZDASÁGOK

GOVEDARICA MÉHÉSZGAZDASÁG

Cím: Papp Pál 200, Temerin

Tel.: +381 (0)63 559 472

E-mail: vanjagov@gmail.com

A Govedarica méhészgazdaság öt éve gyárt mézet és méhészeti termékeket. Kínálatában a virág-, a repce-, az akác- és a napraforgóméz mellett olyan termékeket is találhatunk, mint: propolisz, viaszkupak, méz-pollen-propolisz, lép, viasz és szappan, de mézeskalács és mézes pálinka is. A méhészeti termékek előállításának technológiája évről évre fejlődik, a Govedarica méhészgazdaság figyelemmel kíséri az ágazat fejlődését, és újításokat alkalmaz a méhészetben. A Govedarica család is birtokol valami újat a méhészet világából. Ez egy API kamra – egy inhalációs célokra készített ház, amelyben több ezer méh található. Az API kamrából származó levegő belégzése jelentős javuláshoz vezet a légzőszervek bizonyos betegségei (asztma, hörghurut), valamint a szív és a szív- és érrendszer rendellenességei, az allergiák és az immunrendszer esetében.

A Govedarica méhészgazdaság csoportos látogatásának programja a következőket tartalmazza:

– érkezés a gazdaságba: bevezetés a méhészetbe

– séta a méhészetben, és a méhekkel való foglalkozás megismerése

– bevezetés az API kamrába

– többféle méz és méztermék kóstolása

Ár:
Belépő személyenként 150,00 dinár

A túra során az API kamrában megismerkedhetnek a kezelések működésével és hatékonyságával, a kezelésekre előre be kell jelentkezni. Tartózkodás az API kamrában (1 órán át fekve) – 1000,00 dinár (ha egyszerre 2 ember van bent, akkor személyenként 500,00 dinár), és 10 év alatti gyermekek számára az inhaláció ingyenes. A kezelésre előzetes bejelentkezés szükséges.

BABIĆ BRANISLAV MÉHÉSZGAZDASÁG
Cím: Szőreg
Tel.: +381 (0)64 044 44 37; +381 (0)69 144 44 37

A Babić gazdaság a méhészek második generációját képviseli, akik 40 éve folytatják a méhészet hagyományát. A kínálatban megtalálhatunk minden olyan jótékony tartalmú terméket, amelyet a méhek nyújtanak nekünk.

MÉZ: Erősíti az immunitást, javítja a keringést és a szívritmust, erősíti a szívet, antibakteriális hatást fejt ki, hatást fejt ki a stress ellen, vitaminokat és 37 ásványi anyagot tartalmaz: vasat, cinket, magnéziumot…
POLLEN: Az élet és az egészség szerénységének is nevezik! Tartalmazza az összes ásványi anyagot és fehérjét, melyre az embereknek szükségük van. Szabályozza az anyagcserét, a keringést, az immunitást, és jót tesz a gyermekek növekedésének és fejlődésének.
PROPOLIS: Az egyetlen természetes antibiotikum. Megfázásra, torokfájásra, aftára, herpeszre, vágásokra, égésekre, baktériumok és gombák elpusztítására alkalmazzák.

MÉHÉSZEK SZÖVETSÉGE „EKO PČELAR” (ÖKOMÉHÉSZ) 

Cím: Železnička 51a, Járek 

Tel.: +381 (0) 62 59 000 2 

E-mail: ekopcelarbj@gmail.com 

Kapcsolattartó: Zoran Bosančić 

Az „Eko Pčelar” Méhészek Szövetsége 2014. november 28-án alakult azzal a céllal, hogy elérjék célkitűzéseiket a méhészet és a környezetvédelem területén. 

Az egyesület céljai: 

1) a fiatal méhészek oktatása az önálló méhészeti szakképzésig, 

2) a méhészek képzése szemináriumok és szakmai előadások szervezésével, 

3) tudatosítani a környezetünk fontosságát. 

Az egyesületnek körülbelül 20 tagja van Temerin Község területéről és azon túlról is. Többnyire fiatalok és fiatal méhészek, de vannak idősebbek és tapasztaltabbak is, akik irányítják a fiatalabb méhészeket. A termékpalettán többnyire a különböző mézek szerepelnek, de van propolisz, pollen és viasz is, a méhészetben pedig Zoran Bosančićnak API kamrája is van, amely egyre népszerűbb, mert segít a légzőszervi problémákon, elsősorban az asztmán, a hörghuruton, de jó az orrmelléküregekre, a pollennövény-allergiára és a teljes immunitásra is. Fontos hangsúlyozni, hogy az inhalációs szolgáltatás az API kamrában teljesen ingyenes. Az egyesület tagjai a környezetvédelem területén is tevékenyek, így 2017-ben magánvállalkozóktól és saját forrásból önkéntes hozzájárulásokat gyűjtve, valamint a temerini önkormányzat adományával mintegy 3.300 akác és evodia kisfákat ültettek mint mézelő növényeket, és más dísznövényeket is.