MÉHÉSZGAZDASÁGOK

GOVEDARICA MÉHÉSZGAZDASÁG

Cím: Papp Pál 200, Temerin

Tel.: +381 (0)63 559 472

E-mail: vanjagov@gmail.com

A Govedarica méhészgazdaság öt éve gyárt mézet és méhészeti termékeket. Kínálatában a virág-, a repce-, az akác- és a napraforgóméz mellett olyan termékeket is találhatunk, mint: propolisz, viaszkupak, méz-pollen-propolisz, lép, viasz és szappan, de mézeskalács és mézes pálinka is. A méhészeti termékek előállításának technológiája évről évre fejlődik, a Govedarica méhészgazdaság figyelemmel kíséri az ágazat fejlődését, és újításokat alkalmaz a méhészetben. A Govedarica család is birtokol valami újat a méhészet világából. Ez egy API kamra – egy inhalációs célokra készített ház, amelyben több ezer méh található. Az API kamrából származó levegő belégzése jelentős javuláshoz vezet a légzőszervek bizonyos betegségei (asztma, hörghurut), valamint a szív és a szív- és érrendszer rendellenességei, az allergiák és az immunrendszer esetében.

A Govedarica méhészgazdaság csoportos látogatásának programja a következőket tartalmazza:

– érkezés a gazdaságba: bevezetés a méhészetbe

– séta a méhészetben, és a méhekkel való foglalkozás megismerése

– bevezetés az API kamrába

– többféle méz és méztermék kóstolása

Ár:
Belépő személyenként 150,00 dinár

A túra során az API kamrában megismerkedhetnek a kezelések működésével és hatékonyságával, a kezelésekre előre be kell jelentkezni. Tartózkodás az API kamrában (1 órán át fekve) – 1000,00 dinár (ha egyszerre 2 ember van bent, akkor személyenként 500,00 dinár), és 10 év alatti gyermekek számára az inhaláció ingyenes. A kezelésre előzetes bejelentkezés szükséges.

BABIĆ BRANISLAV MÉHÉSZGAZDASÁG
Cím: Szőreg
Tel.: +381 (0)64 044 44 37; +381 (0)69 144 44 37

A Babić gazdaság a méhészek második generációját képviseli, akik 40 éve folytatják a méhészet hagyományát. A kínálatban megtalálhatunk minden olyan jótékony tartalmú terméket, amelyet a méhek nyújtanak nekünk.

MÉZ: Erősíti az immunitást, javítja a keringést és a szívritmust, erősíti a szívet, antibakteriális hatást fejt ki, hatást fejt ki a stress ellen, vitaminokat és 37 ásványi anyagot tartalmaz: vasat, cinket, magnéziumot…
POLLEN: Az élet és az egészség szerénységének is nevezik! Tartalmazza az összes ásványi anyagot és fehérjét, melyre az embereknek szükségük van. Szabályozza az anyagcserét, a keringést, az immunitást, és jót tesz a gyermekek növekedésének és fejlődésének.
PROPOLIS: Az egyetlen természetes antibiotikum. Megfázásra, torokfájásra, aftára, herpeszre, vágásokra, égésekre, baktériumok és gombák elpusztítására alkalmazzák.

УДРУЖЕЊЕ ПЧЕЛАРА “ЕКО ПЧЕЛАР”
Адреса: Железничка 51а, Бачки Јарак
Тел:
 +381 (0)62 59 000 2
E-mail: ekopcelarbj@gmail.com
Контакт особа: Зоран Босанчић

Удружење пчелара „Еко пчелар“ Бачки Јарак са седиштем у ул. Железничка бр. 51а у Бачком Јараку је основано 28.11.2014. године, са циљем да се оствари у области пчеларства и заштите животне средине.

Конкретни циљеви удружења су:
1) едукација младих пчелара до њиховог стручног оспособљавања за самостално бављење пчеларством
2) усавршавање пчелара кроз организовање семинара и стручних предавања
3) подизање свести о значају животне средине

Удружење броји око 20-так чланова са територије општине Темерин, а и шире. Углавном су то млади људи и млади пчелари, али има и оних старијих и искуснијих задужених да усмеравају млађе пчеларе. Асортиман производа је углавном мед, али ту су и прополис, полен, восак, а у понуди на пчелињаку Зоран Босанчић има да понуди и апи комору која је све популарнија, јер помаже код респираторних проблема првенствено астме, бронхитиса, али добра је и за синусе, алергије на поленске биљке и за комплетан имунитет. Важно је нагласити да је услуга инхалирања у апи комори потпуно бесплатна. Чланови удружења су активни и на пољу заштите животне средине, па су тако током 2017. године прикупљајући добровољне прилоге од приватних предузетника и из сопствених средстава, као и уз донацију општине Темерин засадили око 3300 садница багрема и еводије као медоносног биља, а и другог украсног дрвећа.