Салаши

БУЦИН САЛАШ

Адреса: Темерин, Салаш бб
Тел: +381 (0)21 840 776; +381 (0)63 700 50 92
E-mail: bucinsalas@gmail.com
Facebook: @Bucinsalas

На 2 km удаљености од центра Темерина налази се Буцин салаш изграђен у традиционалном стилу Бачке, са домаћом кухињом и локалним специјалитетима. Поред ресторана гостима су на располагању дечије игралиште, спортски терени, јахање коња, економско двориште са типичним животињама за салаш. Постоји обезбеђен паркинг простор за аутобусе и аутомобиле. Капацитет ресторана је око 100 места у затвореном објекту и предиван аутентичан дворишни амбијент за ручавање на отвореном. 

БИО САЛАШ ИДЕИ

Адреса: Темерин, Салаш 87
Тел: +381 (0)64 20 14 880
E-mail: salash.idei@gmail.com
Facebook: @salasidei
https://biosalasidei.rs/

Био салаш Идеи, права зелена оаза породице Идеи, налази се непосредно уз Парк природе Јегричка  на Бечејском путу. Сертификовани су произвођачи органске хране врхунског квалитета. Потреба за здравим и здравствено безбедним воћем и поврћем као и потреба за очувањем животне средине су основа развоја њиховог био-баштованства. Узгајају преко 200 различитих врста воћа и поврћа, од чега доста спада у специфичне сорте – нпр. батат, артичоке, бамија, рабарбара, бели патлиџан, хабанеро, 70 сорти парадајза… Све се узгаја на отвореном пољу на потпуно одржив и еколошки начин, у складу са ЕУ стандардима, да би храна била што укуснија и здравија.

АНТЕРО САЛАШ

Адреса: Темерин, Бечејски пут 194
Тел: +381 (0) 69 4 888 996
Facebook: Antero Etno Salas

Антеро етно салаш, рај за децу и родитеље, налази се на Бечејском путу са леве стране из правца Темерина, пре моста на речици Јегричкој. Овај аутентичан салашарски амбијент могуће је посетити сваког дана у периоду од 14 до 20 часова, али је пожељна претходна најава. Изузетно леп уређен простор савршен је за организацију излета, а могућа је и организација разних врста догађаја.

ЖУТИ САЛАШ

Адреса: Темерин, Бечејски пут 203
Тел: +381 (0)
E-mail: zutisalas203temerin@gmail.com
Facebook: Žuti salaš Sárga Tanya

САЛАШ НА ОБАЛИ ЈЕЗЕРА

Адреса: Темерин, Брестов пут 16
Тел: +381 (0) 63 10 10 810
Е-mail: salasnaobalijezera@gmail.com
Facebook: Salaš na obali jezera/Tóparti tanya
Instagram: @salasnaobalijezera

Салаш на обали језера се налази у темеринском атару, непосредно уз речицу Јегричку. Простире се на 7 хектара површине, а располаже са великим игралиштем за децу, тереном за мали фудбал, за одбојку на песку, мини-фармом која доприноси аутентичности атмосфере војвођанског салаша. На великом језеру (4000 m2) можете пецати, хранити дивље патке или направити круг на води педалином. Поред језера се налази виноград у ком се гаје винске сорте грожђа Траминац и Франковка од ког се праве врхунска домаћа вина. Занимљиво је да се у кругу салаша може обићи прва органска плантажа кивија у Србији! На салашу се налази и јединствена атракција за велике и мале – лавиринт од бала сламе који се простире на 800 м2. 
Салаш је могуће посетити када се организују породични пикник, излети за децу, посета лавиринту, а могуће је и изнајмити салаш за разне породичне скупове, рођендане, стручне скупове, team building активности и слично. О активностима и отвореним данима за посету најбоље се информишите пре посете, а љубазни домаћини ће сигурно одговорити на сва Ваша питања!