Успешно одржана акција вожње бицикала поводом Светског дана без аутомобила 2022

Грађани општине Темерин су успешно спровели акцију вожње бицикала поводом Светског дана без аутомобила у суботу 17. септембра 2022. године. Упркос неповољним временским условима који су сваког момента могли да угрозе одржавање акције, учесници су показали изузетну спремност и вољу да се акција спроведе.
Возили су се бицикли главном Новосадском улицом од Бачког Јарка па све до Инфо центра ПП „Јегричка“ у укупној дужини од око 15 километара. Макар на кратко смо успорили саобраћај кроз Темерин и скренули пажњу на лакоћу кретања бициклима и бенефите по здравље које бициклизам носи са собом. Захваљујемо се на изузетном одзиву ученика наших осовних школа и грађанима који не пропуштају нашу акцију већ годинама уназад. У центру Темерина учесницима се обратио Драган Бјељац из Савета за безбедност саобраћаја општине Темерин, који је говорио о понашању бициклиста у саобраћају са аспекта безбедности. На информативном центру ПП „Јегричка“ учесници акције су имали прилику да послушају предавање на тему циклотуризма наше колегинице Тамаре Шите из ТОО Темерин, као и интересантне приче „Циклономада“ Недељка Ђукића, који је поделио своја искуства са дугих путовања бициклом по Европи и стрпљиво одговарао на бројна питања. Сви учесници добили су картице за учешће у нашем програму лојалности, које од сада могу носити са собом на сваку наредну акцију и сакупљати печате.
Захваљујемо се на изузетно лепој сарадњи и подршци Општини Темерин, Водама Војводине, Недељку Ђукићу, као и нашим спонзорима Capriolo компанији који су обезбедили поклон пакете за учеснике и комапнији Универекспорт који су обезбедили освежење.
Позивамо све да, кад је то могуће, што више користе бицикле као превозно средство или било који други алтернативни вид превоза кроз Темерин и тиме допринесу смањењу загађења, а уједно и унапређењу сопственог здравља. Велики поздрав до наредних акција!
Хвала за фотографије: Sandor Medvecki

You may also like...