Одржана манифестација „Просто к’о пасуљ“ у Темерину

Највећа манифестација у општини Темерин „Просто к’о пасуљ“ одржана је 3. јула на темеринском вашаришту. Организатори су више него задовољни, све је протекло у најбољем реду. Лепо време, предиван простор вашаришта и бројни садржаји током целог дана били су више него довољни да сви посетиоци понесу кући само најлепше утиске са овогодишње манифестације. За забавни део програма у преподневним часовима припремљен је културно уметнички програм који се састојао од наступа: Петре Јовчић која је извела песму „Девојко мала“, КУД-а „Прело“ из Чуруга са „Играма из Шумадије“, Шипош Реке, победнице „Тини фестивала“ у млађој категорији, Оркестра „Бербенце“, Николе Ненадовића и Лукијана Василића са једночинком „Фудбалер“, Јоване Јовчић са песмом „Као у сну“, Сабо Жужане, победнице старије категорије на „Тини фестивалу“ и мини концерта Музичке школе „Мјузик хармони“. Велику захвалност за организацију овог дела манифестације дугујемо Радмили Црногорац.

Игре су биле права разбибрига за посетиоце док се пасуљ крчкао у котлићима. Промотивно лице манифестације Горан Подлипец-Липец водио је ове несвакидашње игре на својствен начин. Најпопуларнија игра је навлачење конопца у којој је снаге одмерило осам мушких и две женске екипе. Прво место код мушкараца заузела је екипа Нећу да ти кажем ћелави. Спонзори су Андреја доо Темерин, Ресторан Троглав из Бачког Јарка и ДИ Петрол из Жабља, а награда је три  пуњача за акумулатор 12V 4A EBC4000, два ваучера за гориво од 5000,00 динара и вечера за екипу. Код жена прво место заузела је екипа Керамике Јовановић. Награде – пет мемо-јастука је спонзорисао Монтеx доо Темерин и поклон пакети Моћ планине и Глобус. Најатрактивнија је свакако игра бацање старог акумулатора с рамена. Прво место припало је Шеки Фарбару. Спонзор награде је Андреја доо Темерин, а награда је соларни панел 70W са регулатором пуњења од 10А.  Највеселија игра пијани пенал припремљена је за најспретније. У овој игри победио је Кевенски Јан  и добио награду вечеру за две особе у пицерији Tiffany, један ваучер Механика групе за точење горива од 5000,00 динара. ИКС ОКС из трка, нова игра коју смо увели ове године, заинтересовала је наше учеснике, а победник је екипа Нећу да ти кажем ћелави. Освојили су награду Туристичка тура Чурушки шпацирунг дародавца EXPLORE NOVI SAD, као и три улазнице за темерински базен од по 10 купања, које је обезбедио ЈКП Темерин.

Програм за децу  припремила је аниматорка Славица са својим тимом. Деца су уживали у играма са балонима, у лавиринту, у игри са кловном итд.  Слатке пакете као награду за сву децу која су учествовала у овим играма обезбедила је Туристичка организација општине Темерин.

Велика хуманитарни ручак  одржан је у 12 часова, када је почела подела 2.000 порција пасуља. Два дана трајала је припрема овог ручка, а Туристичка организација општине Темерин се посебно захваљује спонзорима овог ручка ROSS COMMERCE из Темерина,  НС СЕМЕПГ Горан Салонски Госпођинци, Natural Planet Жабаљ и СТР „Грозд“ из Темерина , који су обезбедили све намирнице. Кутије за прикупљање помоћи биле су постављене код хуманитарног ручка и код бине, где су сви посетиоци несебично остављали помоћ. Такође, сав приход од игара предат је за ову хуманитарну акцију. Укупно је прикупљено 38.350,00 динара, а помоћ је намењена породицама Курцинак и Сатмари.


Број екипа за учешће је ове године био ограничен, тако да смо имали укупно 136 екипа које су кувале пасуљ. Интересовање екипа за учешће на манифестацији је заиста било велико, а да такмичење није најважнији мотив учешћа на манифестацији, сведочи и податак да је од укупно 136 екипе њих 96 предало узорак на оцењивање. Поклон пакете за екипе обезбедили су: Туристичка организација општине Темерин  и Алева, наш спонзор већ дуги низ година. За одабир најбољег пасуља побринуо се стручни жири у следећем саставу: Катица Вујановић, Бака Кајина кухиња,фуд блогер и врсни познавалац старинских рецепата,  професионални кувари – Теодор Јовановић и Мирко Пантелић, Милан Коларски, дипломирани туризмолог – гастроном и професор у Гинмазији „Јан Колар“ у Бачком Петровцу, као и дугогодишњи кувар манифестације „Просто к’о пасуљ“  Бруно Скелеџија. Прво место освојила је екипа „FALCON“ из Новог Сада и Сирига, а наградила их је Керамика Јовановић са ваучером за куповину у износу од 50.000 динара, Хотел Моја чарда са вечером за целу екипу, Механика група са ваучером за сипање горива од 5000 динара и ТОО Темерин са 8 улазница по 10 купања на темеринском базену.  Друго место освојила је екипа Ловци 2. групе из Темерина, а награду су обезбедиле Хотел Тиски Цвет из Новог Бечеја – викенд за две особе, Гарни хотел Стари Рубин  роштиљ за 8 особа  и ваучер ДИ петрол за сипање горива у вредности од 5000 динара.  Треће пласирана екипа SC STEEL из Темерина освојила је туристичку туру Чурушки шпацирунг у организацији EXPLORE NOVI SAD агенције, вечеру у пицерији Танго у Темерину и  ваучер за точење горива ДИ петрол. Утешна награда за највеселију екипу у виду 8 улазница за Aqua Park Petroland отишла је у руке екипе FEROCOOP; у категорији за најлепше уређено такмичарско место победила је екипа Братски и освојила награду излет за 8 особа Тајне Петроварадниске тврђаве Explore Novi Sad. Екипа која је осмислила најзанимљивији назив Грах њене мајке награђена је вожњом катамараном за 8 особа по ПП „Јегричка“.  Награда изненађења – за најбољи стајлинг отишла је у руке екипе Систем поново ради , а награду туристичку туру Тајне Новог Сада обезбедила је агенција Explore Novi SadЈош једна награда изненађења за најбољу трпезу отишла је екипи „Дука Долар“ из Новог Сада, који су донели највећи и најукуснији хлеб на манифестацијиНаграду је обезбедила Механика група, ваучер за сипање горива од 5000 динара.

Током дана за добру атмосферу побринули су се Тамбурашки оркестар Бисери из Темерина, као и DJ Shot. Одржана је и улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, у улици испред вашаришта.

Посетилаца је и ове године било са свих страна: из свих градова Војводине, посебно Бачке. Дошли су представници туристичких организација Жабља, Врбаса, Новог Бечеја, Зрењанина као и гости из Мађарске… Директорка Туристичке организације општине Темерин, Марина Ињац, посебно се захвалила локалним компанијама и привредницима који су препознали значај ове манифестације и помогли је финансијски и на сваки други начин. Посебну захвалност упутила је генералном покровитељу Општини Темерин, као и златним спонзорима: ДДОР Нови Сад, ДТД Холдинг из Бачког Јарка, Керамика Јовановић из Зрењанина, Pionir International DOO – MerkurXTips из Новог Сада, Generali осигурање, Agroferocoop из Темерина,  НС Семе-Институт за ратарство и повртарство Нови Сад и ROSS Commerce  из Темерина који су манифестацији „Просто к’о пасуљ” дали своју несебичну подршку.

Организатор манифестације Туристичка организација општине Темерин посебно се захваљује на изузетно лепој и успешној сарадњи: свим пријатељима манифестације АД ФКЛ, Андреја ДОО, Петефи, Летић ДОО, ДИ Петрол Жабаљ, Механика група Темерин, Алева Нови Кнежевац, Хотелу Моја Чарда из Темерина,  Хотелу Тиски Цвет из Новог Бечеја, Гарни хотелу Стари Рубин из Темерина, Зорић ДОО, Монтекс из Темерина, Књаз Милош Натура ДОО, Ресторану Троглав из Бачког Јарка, Aqua Park Petroland из Бачког Петровца, ПГ Горан Салонски из Госпођинаца, Natural Planet из Жабља, Глобус зимнице, Моћ планине, пицерији Танго из Темерина, пицерији Tiffany из Темерина, Расаднику Савановић, агенцији Explore Novi Sad, СТР „Грозд“ из Темерина, ЈКП Темерин, Културном центру „Лукијан Мушицки“ , Бруни Скелеџији и његовом тиму за припрему хуманитарног ручка; водитељима програма – Александру Зецу и  Чили Адам; организаторки културно-уметничког програма Радмили Црногорац; промотивном лицу манифестације – Горану Подлипецу – Липецу; стручном жирију, судији игара Мирјани Радић и њеном помоћном судији, сјајним аниматорима за децу на челу са Славицом, удружењима жена „Ђурђевак“ Старо Ђурђево и ХУ „Сложне сестре“ Сириг, свим учесницима програма на бини, нашим дивним извођачима, као и свим екипама на поверењу и традицији коју заједно одржавамо у Темерину. Видимо се следеће године!

 

You may also like...