ТОО Темерин и Жабаљ заједно на сајму туризма у Београду

Међународни сајам туризма у Београду,  лидер у региону како по броју учесника – излагача, тако и по броју посетилаца, одржаће се у периоду од 20. до 23. фебруара 2020. године.

Како би се што боље позиционирали и пласирали своје туристичке производе, али и повећали пословни капацитет и конкурентност, постигнут је договор између ТОО Жабаљ и ТОО Темерин о заједничком наступу, на обострано задовољство.

Сама Стратегија развоја туризма Републике Србије 2016.-2025. предвиђа повезивање у туристичке дестинације, где се туристичка понуда и ресурси општина Жабаљ и Темерин сврставају у регију Потисја. У овом смислу, први корак у повезивању туристичке понуде Потисја постиже се обједињеним наступом двеју туристичких организација на предстојећем сајму туризма у Београду. Тематски штанд „Потисја“ са мотивима реке Тисе и Јегричке налази се у хали 4, а посетиоци ће имати прилику да се упознају са комплетном понудом општина Жабаљ и Темерин, са акцентом на програме активног одмора, тематске руте, једнодневне излете и гастрономије (типични производи).

Најтраженији производ ТОО Жабаљ, тематска рута „Пут сира и меда“ свакодневно ће се промовисати, уз дегустације и продају типичних производа пољопривредних газдинстава са ове руте: Фармер сир из Чуруга, Пчеларство Владисављевић из Госпођинаца, Пчеларство Пињић и Дамјановић из Чуруга.

Активни одмор са анимацијом посетилаца организоваће Голф клуб центар из Жабља и ронилачки клуб „Братски“ из Темерина.

ТОО Темерин ће посебно промовисати веома успешан програм једнодневних излета у Темерину, који обухвата обилазак ужег центра Темерина са културним институцијама и са обавезном пловидбом катамараном „Чигра“ у Парку природе „Јегричка“. Током четири сајамска дана представиће се хотел „Моја чарда“, Инфорамативни центар Парка природе „Јегричка“, Креативна радионица Темерин, а по први пут и Пчеларско газдинство „Бабић“ из Сирига и Винарија „Јурић“ из Бачког Јарка.

Посетиоце очекује и интересатна наградна игра, а извлачење награда је предвиђено сваког дана након презентација. Награде су припремили  туристички субјекти из општина Жабаљ и Темерин.

Срдачно Вас позивамо да посетите штанд „Потисја“, јер смо сигурни да ћете у шареноликој понуди пронаћи нешто баш за себе!

Туристичке организације општина Жабаљ и Темерин

You may also like...