Пчеларска газдинства

ПЧЕЛАРСКО ГАЗДИНСТВО „ГОВЕДАРИЦА“
Адреса: Пап Павла бр. 200, Темерин
Тел: +381 (0)63 559 472
E-mail: vanjagov@gmail.com

Пчеларско газдинство „Говедарица“, већ пет година се бави производњом меда и пчелињих производа. У свом асортиману поред цветног меда, меда уљане репице, багрема и сунцокрета могу се пронаћи и производи као што су: прополис, воштани поклопци, мед-полен-прополис, перга, восак и сапун, али и медењаци и ракија медовача. Технологија развоја производње пчелињих производа развија се из године у годину, а пчеларско газдинство „Говедарица“ прати развој ове гране пољопривреде и примењује иновације у своме пчелињаку.

У поседу породице Говедарица налази се и нешто ново из света пчеларства. Ради се о АПИ комори- кућици за инхалацију у којој се налази више хиљада пчела. Удисање ваздуха из АПИ коморе доводи до значајног побољшања код одређених болести респиратнорних органа (астма, бронхитис), као и код поремећаја рада срца и кардио-васкуларног система, алергија и имунолошког система.

Програм групне посете пчеларском домаћинству „Говедарица“ обухвата:
-долазак на газдинство: упознавање са пчеларством
-шетња кроз пчелињак и и објашњавање рада са пчелама
-упознавање са АПИ комором
-дегустација више врста меда и медних производа

Цене:
Улаз по особи- 150,00 дин
У оквиру туре је могуће упознати се са радом и делотворним својствима третмана у АПИ комори, а третмане је неопходно претходно најавити-заказати. Боравак у АПИ комори (лежање 1 сат) – 1000,00 дин (уколико бораве 2 особе одједном, 500,00 дин по особи), а за децу до 10 година инхалација је бесплатна.  Обавезна је претходна најава третмана.

ПЧЕЛАРСКО ГАЗДИНСТВО „БАБИЋ БРАНИСЛАВ“
Адреса: Сириг
Тел: +381 (0)64 044 44 37; +381 (0)69 144 44 37

Газдинство Бабић представља другу генерацију пчелара која наставља традицију пчеларства дугу 40 година. Асортиман обухвата све благодети које нам пчеле дарују.

МЕД: Јача имунитет, побољшава циркулацију и срчани ритам, јача срце, има антибактеријско дејство, делује против стреса, садржи витамине и 37 минерала: гвожђе, цинк, магнезијум…
ПОЛЕН: зову га још и скром живота и здравља! садржи све минерале и протеине који су човеку потребни. Регулише метаболизам, циркулацију, имунитет, добар је за раст и развој деце.
ПРОПОЛИС: Једини природни антибиотик. Користи се код прехладе, упале грла, алфи, херпеса, посекотина, опекотина, убија бактерије и гљивице.