Јужнобачки фестивал лудаје

Традиционални Јужнобачки фестивал лудаје у Темерину, одржаће се од 5. до 7. октобра на више локација. Отварање фестивала заказано је за 05. октобар (уторак), када ће почети изложба дечијих радова у Галерији Културног центра. У среду 06. октобра (од 08 до 17 часова) се програм наставља у Првомајској улици у Темерину, када можете донети своје бундеве, за избор најбољих у категорији – најтежа бундева, најдужа бундева, бела бундева  и композиције од тикава.  У Вртларској кућици од 09 до 15 часова ће бити приказ обраде тикве на традиционалан начин, а припрема традиционалног колача „Görhe“ , заказане ја 11 часова у пекари „Hoffy Cuki“ .  Један од најзанимљивијих сегмената  манифестације – такмичење у резбарењу бундева, почиње у 16 часова у Првомајској улици.

07. октобар (четвртак) је главни дан манифестације, када се примају бундеве из региона у 8 часова, док је свечано отварање заказано за 10 часова, на бини испред Првомајске улице. 

Након официјелног дела отварања манифестације све посетиоце очекује богат културно-уметнички програм на били, продаја специјалитета од бундеве, изложбе ручних радова, продаја сувенира и приказивање и сечење великог колача „Görhe“.

Организатор манифестације је Друштво пријатеља баште, а све информације можете добити на број телефона 063/577-705. 

You may also like...