VADÁSZAT ÉS HALÁSZAT

Jezero halastó, Járek

A Jezero Horgászklubot 1997-ben alapították. Természeténél fogva a tó mesterséges, délkelet-északnyugati irányban húzódik. Az első munkák a tó feltárásával és az újratelepítéssel 1998-ban fejeződtek be. A tó rendezésével kapcsolatos szakmai munkákat 2001-ben végezték el, majd a 2006-os befejező munkálatok után a tó megkapta a 300 × 50 m-es végső méreteket. A tó mélysége átlagosan 1-2 m. A teljes komplexum 2 ha, míg a vízfelület 1,5 ha.

Csak a tó egyik partjáról engedélyezett a halászat, amelyet 17 hellyel jelölnek. Négy boton egy-egy horoggal engedett a halászat. Viszont tilos csónakból horgászni. Az engedélyezett halászati technikákkal kapcsolatos minden információ a 021 / 848-757 telefonszámon érhető el. A halastavon az 1 kg-nál kisebb és 3 kg-nál nagyobb egyedek esetében a fogás és elengedés” elvén működik. 1–3 kg étkezési halat piaci áron vásárolhatnak a horgászok.

A halastó rendkívül gazdag halfajokból, magában a tóban 6 és 7 tonna között található kapitális ponty. A ponty képviselteti magát a legnagyobb mennyiségben, 75% -kal, utána az amur 15%, a csuka 3%, a fogassüllő 3%, az egyéb fajok 4%. A halak egészségesek és rendkívüli kondícióban vannak, ezek nyilvánulnak meg a harci szellemben is, amit a kifogáskor mutatnak meg a bot végén. A legnagyobb kifogott ponty súlya 25 kg volt, az amur 26,5 kg, a harcsa 16,8 kg. Kifogták a 7 kg-os fogassüllőt, a 8 kg-os csuka és a 2,6 kg-os kárász gyönyörű példányait is.

2016-ban a komplexumot egy új tóval gazdagították, amelyet más halászati technikákkal – match, bolognai, csali, élő csali ragadozó halaknak – fognak használni… Az új tó méretei átlagosan 160 × 40 m. A terv, hogy ezen az új tavon halásziskolát szerveznek a gyermekek, de a felnőttek számára is.

A tó területén 8 faház található, ahol eső esetén védelmet találhatnak a horgászok. A tó nagy része WiFi-vel fedett, és ha szükséges, a villanyoszlopokon tudnak áramot használhat. A nyári hónapokban zuhanyzók, valamint hideg italok állnak a halászok rendelkezésére a horgászklubban. Az egész tavat reflektorok világítják meg, ami kellemesebb éjszakai horgászatot tesz lehetővé. Ha úgy dönt, hogy több napra horgászni indul, a klubon belül van konyha, valamint mobil grillező. A tó Járek külterületén található, mégse messze a falu központjától, így gyorsan és egyszerűen beszerezheti a szükséges ételeket és a tóhoz szállítható készételeket.

7 nappal előre le lehet foglalni a tavon a horgászhelyeket. A tó a hét minden napján éjjel-nappal nyitva tart. A nyitva tartás a március 1. és november 31. közötti időszakra érvényes.

Tel.: 021/848-757

www.facebook.com/Jezero Backi Jarak

Bushido halastó, Temerin

A Bushido a Temerin kijáratától Óbecse irányába tartó út harmadik kijáratánál található. 1998-ban jött létre a Jegricska folyó – amely a közvetlen közelében található – mellékfolyójának felosztásával. Az érintetlen nádasokban és sásokban, ideális esetben tiszta vízben a ponty, amur, a compó, a fehér busa és a fehérhúsú hal tökéletes életkörülményeket és természetes ívást talált. A halászok számára külön öröm, hogy a tó területének 1,5 hektárjából kétharmada nád alatt van a vízben. Az egynapos mellett többnapos tartózkodás megszervezésére, valamint a Jegricska folyón való hajózásra is lehetőség van.

Kapcsolat: +381 (0)63 89 82 001

https://www.facebook.com/ribnjak.busido

Vadászat

A község területén mintegy 15.000 ha vadászterület található. Fejlett a vadászturizmust, különösen nyári vadászat a fürjekre, az őzekre, a fácánokra és a gerlicékre. Temerinben és Járeken található két agyaggalamb lövészetre alkalmas lőtér, Szőregen pedig vaddisznónevelde.

A temerini Fácán Vadászegyesület 8200 hektáros vadászterületet tart fenn. A vadászterületen lőtér áll a vadászok rendelkezésére lövöldözős programok számára, valamint található két menedékhely is a fácánoknak. A vadászház a társaság által megvalósított és szervezett tevékenységekhez lett kialakítva.

Információ: +381 (0)63 774 83 47; +381 (0)63 860 999 6

Е-mail: lutemerin@gmail.com